sâmbătă, 15 octombrie 2011

Tratamente naturistă de Raluca Bucșa

Stimați  Cititori ! Aici  citiți  mai  mult : http://www.naturaly.ro/vindecare.
Dieta - anti-imbatrinire!
Tratamente
Scris de Raluca Bucșa

Care este secretul pentru a va conserva corpul in ciuda anilor care trec? Putina activitate fizica si mese echilibrate! Pentru a lupta atit impotriva caderii parului dar si pentru conservarea capacitatilor fizice si cognitive, fiti atenti la ceea ce mincati.
Este inutil sa cautati produse miraculoase pentru a ramine tinar. Incepeti prin a minca echilibrat si calitativ.
PENTRU OASE MEREU PUTERNICE
Incepind de la 50 de ani, riscul de osteoporoza la femei devine foarte mare, de fapt o data cu menopauza, cind productia de estrogeni este brusc oprita. Acest hormon are proprietatea de a favoriza fixarea calciului in tesutul osos.
Pentru a limita pierderile osoase, este important ca alimentele sa furnizeze suficient calciu. 1200 mg pe zi calciu dupa menopauza si 900 mg inainte.
Acest aport este furnizat de catre toate produsele lactate si e recomandabil de a le consuma la fiecare masa. O apa minerala imbogatita in calciu poate reprezenta un supliment util. Ce va aduce 150-200 mg calciu?
* 1 iaurt
* 150 g brinza vaci
* 2 portii brinza telemea
* 150 ml lapte
* In caz de bufeuri, pentru femeile aflate la menopauza:
* soia si toate derivatele din soia : brinza de soia (tofu), lapte de soia si deserturi pe baza de soia ( cu conditia sa fie imbogatite in calciu )
* fasole contine fitoestrogeni numit "hormone vegetal "cu proprietati asemanatoare cu a estrogenilor), varza, broccoli, conopida.
* Legumele in general, care contin si ele in cantitati mici substante din aceasta categorie.
POLIFENOLII - SECRETUL TINERETII
Daca se cunosc inamicii sanatatii care se ascund in farfurie, care ne sunt aliatii?
Se pare ca anumiti compusi numiti polifenoli au aceasta calitate de aliat al sanatatii. Aceste substante au proprietati antioxidante foarte importante, permitind lupta impotriva formarii radicalilor liberi in exces in organism (substante care favorizeaza imbatrinirea celulelor).
Citeşte mai mult...


Regimul vegetarian si beneficiile lui
Tratamente
Scris de Raluca Bucșa

Cele Cinci Precepte in metoda Quan Yin
1. Abtine-te sa iei viata fiintelor însufletite. *
2. Abtine-te sa spui ceea ce nu este adevarat.
3. Abtine-te sa iei ce nu ti s-a oferit.
4. Abtine-te de la un comportament sexual gresit.
5. Abtine-te sa folosesti intoxicanti. **
* Acest precept cere aderarea stricta la un regim vegetarian sau lacto-vegetarian, fara carne, fara peste sau oua (fertilizate sau nefertilizate).
** Acest precept presupune evitarea tuturor otravurilor de orice fel, precum alcoolul, drogurile, tutunul, jocurile de noroc, pornografia, filmele si literatura deosebit de violenta.

Beneficiile regimului vegetarian
Angajamentul de a tine toata viata un regim vegetarian sau lacto-vegetarian este o conditie necesara pentru a primi initierea în Metoda Quan Yin. Alimentele provenite din plante si produsele lactate sunt permise în acest regim, dar orice alt produs provenit din surse animaliere, inclusiv ouale, sunt interzise. Sunt multe motive pentru aceasta, dar cel mai important vine de la Primul Precept, care ne spune sa ne abtinem sa luam viata fiintelor însufletite sau „Abtine-te sa ucizi”.
A nu ucide sau a nu rani creaturile din jurul nostru este evident în folosul lor. Mai putin evident este faptul ca a ne abtine de a rani pe cineva este în egala masura si în avantajul nostru. De ce? Din cauza legii karmei: „Ce semeni, aceea vei culege”. Când ucizi sau îi faci pe altii sa ucida pentru a-ti satisface pofta pentru carne, îti creezi datorii karmice, si aceste datorii trebuie platite la urma urmei.
Prin urmare, în adevaratul sens, a pastra o dieta vegetariana este un dar pe care ni-l oferim noi singuri. Ne vom simti mai bine, calitatea vietii noastre se va îmbunatati pe masura ce greutatea datoriei karmice se va diminua, si ni se ofera accesul spre noile realitati subtile si divine ale experientei noastre launtrice. Se merita pe deplin pretul mic pe care îl platiti! Argumentele spirituale împotriva mâncatului carnii sunt convingatoare pentru unii oameni, dar exista si alte motive evidente pentru a fi vegetarian. Toate îsi au originea în felul firesc de a trai, ele sunt în legatura cu sanatatea noastra si modul de alimentatie, ecologia si mediul, etica si suferinta animalelor, foametea din lume.
Citeşte mai mult...

Cum sa scapi repede de toxine
Tratamente
Scris de Raluca Bucșa

Ai permanent o senzatie de suprasaturatie, te simti greoaie si abdomenul tau a luat proportii? Atunci, e cazul sa recurgi la o cura de eliminare a toxinelor din organism. Mai multa energie, o piele stralucitoare, ochi scanteietori si un abdomen plat sunt doar cateva dintre beneficiile acestei diete.
Din cand in cand, e bine sa ne "privam" organismul de alcool, cafeina, nicotina, precum si de aditivii alimentari, respectiv emulsificatorii, conservantii si colorantii continuti de produsele semipreparate. Pierderea vitalitatii, aparitia celulitei, tenul incarcat, balonarea, ca sa nu mai vorbim de migrene, oboseli cronice, stres si alergii, toate acestea sunt, in majoritatea cazurilor, semnele unei alimentatii gresite, cu un continut mare de substante sintetice.
De altfel, specialistii recomanda cura de detoxificare si pentru tratarea mai multor afectiuni, nu numai pentru combaterea balonarii si a stresului. Dar, in cazul in care esti sub tratament sau suferi de vreo boala, consulta-ti medicul de familie inainte de a incepe o astfel de cura.
Citeşte mai mult...

Medicina isihastra - Hrana Vie
Tratamente
Scris de Raluca Bucșa

Cartea Medicina isihastra, este scrisa de parintele Ghelasie Gheorghe, care are la baza principiile : hrana vie, neomorâta prin fierbere, fara mâncare de carne care contine o mare cantitate de Energii Moarte. Autorul recomanda legumele crude, lactatele nefierte. El merge si mai departe, la grija de a nu omorî nici legumele. S-a descoperit stiintific ca plantele receptioneaza agresivitatea omului si emana unde energetice negative, nocive pentru organismul nostru. Orice aliment are în el informatii de viata si de moarte. Un aliment omorât si fiert are astfel de informatii de moarte care va omoara si organismul. Fructele si semintele nu au nici o problema, fiind neutre. Daca se fierb, capata informatii de moarte.
Grâul încoltit nu este bun imediat dupa încoltire, deoarece s-a trezit la viata si prin mestecare este omorât. De aceea, dupa încoltire, lasati-l la o usoara reuscare, sa treaca la "adormire" si astfel este hranitor.
Citeşte mai mult...

Argintul -Coloidal,antibiotic natural!
Tratamente
Scris de Raluca Bucșa

Stiinta moderna a demonstrat ca argintul este unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale care au efect impotriva a peste 650 de germeni si virusi. Din acest motiv, rolul argintului in organismul uman poate fi descris ca un "sistem imunitar secundar".
O alta constatare a oamenilor de stiinta este ca argintul este un puternic antioxidant natural, care "lupta" cu succes impotriva radicalilor liberi (despre care se stie ca ataca celulele sanatoase din organismul nostru). Cu toate ca organismul nostru produce singur antioxidanti, mai avem nevoie si de altii (vitamina C, vitamina E, bioflavoniti, seleniu etc.) pe care ii gasim intr-o alimentatie adecvata.
Apa cu argint folosita in scopuri terapeutice
Acnee, alergii, infectii ale vezicii urinare, otita, tulburari de digestie, infectii ale prostatei si caderea parului sunt numai cateva dintre afectiunile care pot primi tratament cu apa cu argint coloidal (coloizii sunt particule cu dimensiuni foarte mici care plutesc in apa de concentratie de 5PPM- 5 particule de argint la un milion particule de apa). Sub aceasta forma, care se obtine prin aplicarea unei tehnologii de ultima ora, argintul este total inofensiv pentru organismul nostru. Pentru ca argintul este in forma coloidala, orice surplus se va elimina foarte usor, fara a se acumula in tesuturi.
Antioxidant si imunomodelator
Daca vorbim despre utilizarea argintului in scopuri preventive, trebuie sa spunem ca el nu este numai un puternic antioxidant natural. S-a demonstrat ca este si un imunomodelator, adica el contribuie la cresterea nivelului de imunoglobina din clasele A, M si G. Apa cu argint coloidal se recomanda atat in scop preventiv, dar si ca remediu in terapia multor afectiuni. De exemplu, in cazul bolilor dermatologice (acnee, taieturi si arsuri, herpes si negi), apa cu argint coloidal se aplica direct pe zona afectata cel putin de trei ori pe zi (se va folosi o bucata de tifon). Preventiv, se recomanda folosirea apei de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. Efectul optim in cazul racelii si gripei, ca tot suntem in sezonul acestora, se obtine punandu-se cateva picaturi de apa cu argint coloidal in fiecare nara, de trei ori pe zi.
Vechii egipteni, romanii si grecii stiau de puterea tamaduitoare a argintului. De aceea, cei care si-au permis sa manance din farfurii si cu tacamuri de argint au fost feriti de boli. Pana in 1934, cand a fost descoperita penicilina, argintul a fost singurul medicament folosit impotriva multor boli ale vremii.

Calciu - fortifica organismul
Tratamente
Scris de Raluca Bucșa

Fortifica-ti organismul incluzand lactatele in alimentatia ta zilnica.
Cunoastem cu totii ca lactatele sunt bune fiindca ne asigura o mare parte din calciul necesar organismului nostru. Din pacate, foarte putine dintre noi cunosc si celelalte avantaje ale unei alimentatii bogate in lapte si produse derivate. Numeroase studii au demonstrat ca in lactate exista o combinatie unica de substante care ajuta la prevenirea a numeroase afectiuni - motiv suficient pentru a le introduce in meniul nostru zilnic.
. Previn si combat stresul, datorita continutului de calciu, minerale si vitamine.
. Reduc tensiunea arteriala, precum si riscul de producere a accidentelor vasculare si de aparitie a bolilor cardiovasculare.
. Reduc riscul de aparitie a cancerului de colon.
. Scad pericolul de aparitie a ulcerului, imbunatatesc digestia si previn constipatia (prin bacteriile "bune" pe care le contin unele lactate).
. Amelioreaza simptomele sindromului premenstrual.
. Ajuta la prevenirea si combaterea obezitatii, calciul din lactate avand un rol esential in reglarea metabolismului.
. Previn aparitia pietrelor la rinichi.
. Ajuta la ameliorarea insomniei.
Citeşte mai mult...

Energia din legume si fructe
Tratamente
Scris de Raluca Bucșa

Pentru a ne mentine in forma specialistii ne recomanda consumul zilnic de fructe si legume. Aceste alimente asigura necesarul de vitamine, minerale, fibre si alti nutrienti esentiali pentru o buna functionare a organismului, intarirea sistemului imunitar, protectie impotriva efectelor imbatranirii, precum si pentru reducerea riscului de aparitie a cancerului si a bolilor cardiovasculare.

Este esential sa consumam zilnic intre 5 si 9 portii de fructe si legume de diverse culori pentru a ne bucura din plin de beneficiile acestor alimente.

Fructele si legumele de culoare alba, cafenie si maro contin polifenoli - substante care pot reduce riscul aparitiei bolilor de inima. Consumand fructe si legume albe vei reusi sa:

- Iti mentii nivelului colesterolului in limite normale

- Reduci riscul aparitiei cancerului

- Previi aparitia bolilor sistemului cardio-vascular

Fructe si legume de culoare alba, cafenie si maro:

Mere ;Banane ;Pere galbene ;Nectarine ;Piersici ;Curmale ;Stafide ;Conopida ;Usturoi ;Ceapa ;Ciuperci ;Cartofi albi ;Gulii ;Pastarnac ;Patlagina ;Ghimbir
Citeşte mai mult...

Alimentatie pentru o inima sanatoasa
Tratamente
Scris de Raluca Bucșa

Poti reduce riscul de a dezvolta boli cardiace mancand sanatos. Pentru o inima sanatoasa trebuie sa consumi:
- mai putine grasimi;
- mai putin sodium;
- mai putine calorii;
- mai multe fibre.
Consumarea anumitor grasimi poate duce la aparitia de boli cardiace. Aceste grasimi nocive sunt, in general cele de origine animala, si sunt cele care se gasesc in carne, lapte, branza si unt. Grasimile saturate se gasesc si in uleiul de palm sau cel de cocos.
Reducerea cantitatii de sare din alimentatie ajuta in scaderea tensiunii arteriale. O dieta saraca in sodiu este cea mai buna modalitate de prevenire a afectiunilor cardiace. Sodiul este un element necesar in alimentatie, numai ca majoritatea oamenilor abuzeaza. Majoritatea sodiului pe care il ingeram provine de la sarea din alimente, asa ca nu este indicat sa se mai adauge sare splimentar in timpul servirii mesei.
O alimentatie bogata in calorii duce la depunerea acestor calorii. Fiind supraponderal esti mult mai predispus la boli cardiace decat o persoana care are o greutate normala. Deci, este indicata o dieta echilibrata pentru mentinerea unei greutati corporale normale constante.
O dieta bogata in fibre (provenite din fructe, legume si cereale) ajuta simtitor la scaderea sanselor de a dezvolta afectiuni cardiace. O dieta pe baza de fibre este compusa dintr-un complex de carbohidrati si substante care fac ca celulele plantelor sa intareasca strucura. Carbohidratii complecsi din plante sunt bogati in amidon si fibre. Carbohidratii simplii, precum cei care se gasesc in zahar, nu contin nici un fel de fibre. Fibrele sunt foarte importante in mentinerea sanatatii sistemului digestiv (prevenind cancerul de colon si diminuand simptome neplacute din anumite boli precum hemoroizii), scad nivelul colesterolului din sange, si ajuta foarte mult la mentinerea unei greutati corporale normale (dand o senzatie de satietate).
Citeşte mai mult...



Mai multe articole..
Excesul de cafeina
Alimentele indicate si cele interzise in regimul bolnavilor cardiaci
Stimulente- ceaiul, cafeaua, cacao
Laptisorul de matca , extraordinare puteri vindecatoare
Ginkgo biloba - puteri terapeutice
Fibrele- indispensabile sanatatii
Fibrele alimentare - ne ajuta sa fim sanatosi
Curatarea rinichilor cu patrunjel
CEAIURI DIURETICE si de DETOXIFIERE
Circulatie periferica deficitara si boli de inima - Tratamente

Un comentariu:

  1. intr-adevar, argintul coloidal, cu toate ca el a aparut cu ceva vreme in urma incepe sa ia amploare si sa fie foarte cautat. Daca doriti sa achizitionati argint coloidal in diferite forme si la un pret CORECT va recomand www.ameplant.ro

    RăspundețiȘtergere